PRIČA O GINU

Inspirirani ljepotama Parka prirode i Geoparka Papuk kojima smo okruženi, netaknutom prirodom, te bezbrojnim izvorima pitke planinske vode nastao je Mountain Creek (prev. Planinski potok), linija premium ginova. Geopark Papuk prvi je geopark u Hrvatskoj, te je dio mreže UNESCO svjetski Geoparkovi.

Geopark Papuk ima jedinstveni položaj u kolizijskoj zoni dvaju makroploča – Afričke i Euroazijske, te se sastoji od mnogobrojnih slojeva različitih vrsta stijena koje su stvarane od prekambrija do danas, a neki su stari i preko 600 milijuna godina. Zbog te svoje specifičnosti i raznolikosti, voda koja izvire na lokalitetima Geoparka Papuk izuzetne je kvalitete i mekoće, jer se prirodno filtrira kroz mnogobrojne slojeve stijena.

Voda kao osnova života zbog svoje važnosti glavni je sastojak svih živih organizama, ali također i svih pića. Mnogi zanemaruju važnost vode u proizvodnji, ali mi u našoj proizvodnji posebno vodimo brigu o svakom sastojku naših proizvoda, pa tako i o vodi, za koju smatramo da je od izuzetne važnosti za vrhunsku kvalitetu svih naših proizvoda. Izuzetna mekoća vode, finalnom destilatu daje potpuno novu dimenziju, te fini, mekani i uglađeni okus.

Bazu svih ginova čini premium pšenični destilat, destiliran kroz sedam kolona, savršeno neutralan i idealan u proizvodnji premium gina. Posebna pažnja posvećena je odabiru bilja, kojih u svim ginovima ima 29 vrsta, ali u različitim omjerima. Osim standardnog bilja kao što su borovica, angelika, slatki korijen, korijander, korice naranče, limuna, grejpa, ginove smo još začinili sa lavandom, kaduljom, anisom, metvicom, đumbirom, te još nizom drugog aromatičnog bilja koji upotpunjuju i zaokružuju okus, a tajna su majstora destilatera.

 

Etiketa koja priča priču…..

Osim vrhunske kvalitete proizvoda, u našoj destileriji je oduvijek bio važan dizajn i vrhunska prezentacija prema potrošaču, stoga je na etiketama Mountain Creek ginova ispričana posebna priča. Etiketa prikazuje vrhove planina Geoparka i Parka prirode Papuk niz koje se slijeva planinski potok, a ispucana slova MOUNTAIN CREEK na prednjem dijelu etikete predstavljaju geološke stijene kroz koje se voda prirodno filtrira i ulijeva u gin. Sa lijeve i desne strane etikete nalaze se izohipse Papuka posebno naglašene prozirnim lakom.

Na bocama gina volumena 0.70 L nalazi se posebno iznenađenje, a predstavlja plod suradnje Parka prirode Papuk i Destilerije Kostelac, a to je besplatna ulaznica u Park šumu Jankovac, koja se nalazi u sklopu Parka prirode Papuk. Kako bi besplatno ušli u Park šumu Jankovac, potrebno je samo otkinuti dio etikete koji predstavlja ulaznicu i pokazati je na ulazu u Park šumu Jankovac. Besplatna karta vrijedi za jednu osobu.