Uvjeti poslovanja

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79

Opći uvjeti poslovanja

Trgovac  

Trgovac je FRUCTUS proizvodnja voćnih vina i likera, Kralja Zvonimira 63, 33515 Orahovica, OIB: 80853769751, koji posluje pod trgovačkim imenom fructus.hr.

Cijene su s PDV-om. Valuta je euro.

Na sve volumene iznad 0,2L zaračunava se povratna naknada od 0,07 eura. Povratna naknada je uključena u cijenu, ne zaračunava se naknadno te se na nju ne obračunava PDV.

Kupac 

Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod ili više proizvoda, ubaci ga u košaricu i plati virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) i pošalje narudžbu trgovcu ili plaćanje naručene robe vrši pri preuzimanju pošiljke. Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

Slike i opisi               

Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Djelatnici web shopa fructus.hr nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

Putem web shopa fructus.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda koji se nalaze na stranicama trgovca. Cijene su s PDV-om. Valuta je hrvatska kuna (kn). Trgovac se obavezuje održavati web sjedište u skladu s dobrom ekonomskom praksom i u maniri dobrog gospodarstvenika, te nije odgovoran za kvalitetu internetske veze kojom kupac pristupa web sjedištu trgovca. Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede za kupnju putem interneta.

Naručivanje Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Proizvod može naručiti registrirani korisnik ili gost. U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.